Romprest împreună cu primăria sectorului 1, primăria generală şi Ministerul Mediului lansează programul de educaţie ecologică, Atitudinea R. Peste 2.000 de elevi din clasele a III-a şi a IV-a din opt şcoli din sectorul 1 vor învăţa, în perioada martie – iunie 2013, să fie responsabili faţă de mediu.
Romprest a lansat în parteneriat cu Primăria Sectorului 1, Primăria Municipiului Bucureşti şi Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice (MMSC) programul pilot al Campaniei de Informare ATITUDINEA R.
Potrivit organizatorilor, programul are scopul de a conştientiza şi informa participanţii (copii, cadre didactice, părinţi) asupra importanţei pre-colectării selective şi formarea unui comportament eco-civic faţă de mediul înconjurător. În cadrul proiectului, vor fi efectuate şi implementate periodic programe de pre-colectare selectivă, prin organizarea unor competiţii între şcoli.
Atitudinea R îşi propune să înveţe copii, într-o manieră originală, ce înseamnă pre-colectarea selectivă a deşeurilor şi de ce este important să dezvolte acest tip de comportament. La rândul lor, copiii vor deveni comunicatori către adulţi, sensibilizându-i şi generând o schimbare atitudinală faţă de importanţa colectării pre-selective a deşeurilor.
Sistemul de educare constă în organizarea unor concursuri între şcoli prin care micuţii îşi vor face costume din gunoaie reciclate pentru a defila pe scene sau vor pune în scene mai multe piese de tatru în care vor folosi pentru costumaţie sau pentru décor gunoaie reciclate.
Micuţii supereroi reciclează plasticul, hârtia şi sticla
Piesa de teatru pe teme eco transpune copiii într-o lume în care nu se colectează selectiv, dominată de deşeuri şi fără resurse naturale. Alături de eroii colectării selective – Plastic, Hârtie, Sticlă – şi de Romprest, fiecare copil poate deveni un super-erou care ajută la salvarea plan