La unităţile de învăţământ din judeţ are loc vineri, 29 martie, simularea Evaluării Naţionale şi a examenului de Bacalaureat la matematică.
Simularea va începe de la ora 10 pentru clasele aXII/XIII-a şi de la ora 11 pentru clasa a VIII-a.
Numărul elevilor participanţi la simularea pentru clasa aVIII-a este de 3.684 elevi, iar pentru clasa a XII-a sunt înscrişi 3.703 elevi. Absenţele nemotivate la simulare vor fi analizate de către diriginte împreună cu consiliul clasei şi se vor lua măsurile legale.
Subiectele au fost elaborate de către o comisie judeţeană după modelul subiectelor care vor fi elaborate pentru examenele naţionale. În elaborarea subiectelor a fost respectată metodologia privind desfăşurarea examenelor naţionale la disciplina matematică.
Subiectele au fost redactate în limba română, germană şi maghiară, iar pentru clasele a XII/XIII-a s-au realizat subiecte pentru specializările matematica – informatică, ştiinţe, tehnologii, vocaţional – pedagogie. Baremele de corectare vor fi publicate la terminarea probelor, prin afişare în fiecare unitate de învăţământ.
Analiza lucrărilor şi a rezultatelor obţinute se va face de către fiecare profesor care predă la clasele terminale pentru care s-a organizat simularea, în prima oră de matematică din săptămâna 15 – 19 aprilie.
Rezultatele obţinute de elevi se vor introduce în două baze de date judeţene pentru Evaluarea Naţională şi respective Bacalaureat.
Dacă pentru elevii de la gimnaziu evaluarea la matematică încheie perioada de simulări, liceenii din an terminal vor mai avea câteva probe.
Pe 9 mai, în fiecare unitate de învăţământ liceal din judeţul Sibiu, elevii din anii terminali vor susţine simularea la disciplina Biologie Vegetală şi Animală, Anatomie sau Fiziologie Umană şi Genetică, în funcţie de profil. @N_P