Tribunalul Cluj a admis cererea de suspendare a hotărârii Consiliului Local prin care a fost anulată asocierea Primăriei cu firma RDK Cremation. Deşi decizia nu este finală şi poate fi atacată cu recurs în 15 zile, reprezentanţii firmei spun că e o primă "luptă" câştigată şi că au baza legală pentru a construi crematoriul în Mănăştur.
Unul dintre acţionarii RDK Cremation, Mircea Dunca, a declarat pentru citynews.ro că, cel puţin deocamdată, nu se bucură de această decizie a Tribunalului, tocmai pentru că aceasta va fi, cu siguranţă, atacată cu recurs de Primăria Cluj-Napoca. Dunca a mai spus că speră ca instanţa să îşi bazeze deciziile pe documente, nu pe vorbe.
"Depinde ce va lua în considerare instanţa, actele pe care le-am depus noi sau ce zic unii părinţi şi preoţi. Noi avem documente, studii, care toate arată că putem face acolo crematoriul, fără să afectăm sănătatea oamenilor sau mediul", a declarat pentru citynews.ro Mircea Dunca.
Mai mult, acţionarul a spus că firma are de recuperat datorii de peste 200.000 de euro. "Am plătit sume în avans pentru utilaje, aveam contract pe un an să pornim investiţia, iar acel an a trecut. Vorbim de o sumă de 200.000 de euro, fără penaliăţi, fără daune morale. Datoriile trebuie să le recuperăm de la Primăria Cluj-Napoca, ori bani, ori prin alte căi", a mai precizat Dunca.
Acesta este ferm convins că, dacă firma la care este acţionar va câştiga definitiv procesul, protestele împotriva construcţiei crematoriului se vor relua. Dunca e convins că protestele au fost instrumentate de Biserică şi spune că a dorit să organizeze o deplasare, în care să invite consilierii locali şi jurnalişti, în oraşe din străinătate unde funcţionează un crematoriu în aceleaşi condiţii.
De asemenea, Mircea Dunca a spus că e deschis să organizeze dezbateri cu oamenii din Mănăştur, mai ales pentru că firma pe care o reprezintă a