Duminică, 31 martie, de la ora 15.00, TVR 3 difuzează în direct o ediţie specială a emisiunii România pe gustul tău, dedicată lansării grilei de primăvară a postului. Emisiunea este structurată sub forma unei întreceri... culinare, la prima vedere, între cele cinci studiouri teritoriale ale TVR, cărora li se alătură şi Bucureştiul.
Studioul teritorial Timişoara dă tonul programului duminical, care se anunţă a fi „cu multe gusturi bune”. Şi, pentru că bunul gust culinar se redescoperă în bucătăria tradiţională, în locaţiile fiecărei regiuni un moderator şi un bucătar vor găti tradiţional.
La TVR Timişoara, tradiţionalul papricaş va fi preparat într-un ceaun uriaş, într-o „cuină” (bucătărie) bănăţeană. Din cuina bănăţeană vom intra în „cuhnia” moldovenească, prin intermediul TVR Iaşi, apoi în „ogeacul” olteneasc, cu TVR Craiova; TVR Cluj şi TVR Târgu Mureş ne prezintă „conia” ardelenească; bineînţeles, intră în competiţie şi Bucureştiul, unde se va prepara mâncare tradiţională din partea de sud a ţării. Tradiţiile culinare se vor îmbina cu muzica populară şi călătoriile către localităţi retrase şi oameni frumoşi.
O noutate în grila de primăvară a TVR 3 este aceea că ziua de duminică va fi dedicată lumii satului. Emisiuni de agricultură, patrimoniu, spiritualitate, tradiţii şi folclor se vor regăsi în programul TVR 3 pe tot parcursul acestei zile.
Emisiuni culinare la TVR 3
Dacă lansarea noii grile de programe a TVR 3 se face prin intermediul unui eveniment pe teme culinare, întreaga primăvară TVR 3 va aduce românilor mai multe emisiuni... cu gust. Prima parte a zilei de sâmbătă este dedicată programelor culinare, din diferite zone ale ţării. De la 10.30, Studioul teritorial Târgu Mureş oferă Reţete pentru toţi, iar în continuare, de la 11.00, telespectatorii TVR 3 află şi în această primăvară cum se găteşte
Ca la mama aca