Scriitoarea americană de origine română Alexandra Ares a obţinut în luna martie o distincţie de finalist şi o nominalizare la categoria „Romance” a Premiilor Book of The Year 2012, acordate de revista ForeWord Reviews pentru romanul Visătoarele. Este cel de-al treilea premiu literar câştigat de Ares în ultimii doi ani. În luna mai a acestui an vor fi anunţaţi câştigătorii fiecărei categorii a Premiilor Book of The Year 2012.
Visătoarele, romanul de debut al Alexandrei Ares, a apărut în anul 2008, la Editura Polirom, în traducerea Larisei Copăceanu, iar patru ani mai târziu, versiunea engleză a acestuia, Dream Junkies, a fost publicată la Ingenius Books, Smart Media New York.
„Visătoarele este un roman de dragoste şi despre multe alte lucruri (exil, frica de căsătorie etc), pe fundalul unei Americi aflate în declin în timpul preşedintelui G.W. Bush, la puţină vreme de la declanşarea războiului din Irak. Americanii sunt foarte rezistenţi la orice critică a sistemului, chiar făcută oarecum în glumă, cum am făcut eu intenţionat în Visătoarele, pentru a face pilula mai puţin amară. Foarte multe dintre ideile despre declinul american din Visătoarele (scrisă în perioada 2005-2006) au intrat în discuţia publică americană abia cu mişcarea Occupy Wall Street şi, mai recent, în Op-Ed-urile lui Paul Krugman din The New York Times (Marches of Folly, din martie 2013, de pildă), care discută despre conformismul american exagerat, mentalitatea de turmă şi de respect naiv pentru autoritate, care au făcut posibil războiul din Irak. În Visătoarele, eroina principală, Kitty Roman, vrea să producă un documentar numit USSA, despre similarităţile surprinzătoare dintre totalitarismul comunist şi cel corporatist, din SUA.” (Alexandra Ares)
Un roman despre dragoste, dezrădăcinare, prietenie, speranţă şi deziluzie, Visătoarele ne prezintă o Americă în care goana după hi