Patru proiecte culturale ale Muzeului Etnografic din Cluj au fost selectate pentru finanţare de Administraţia Fondului Cultural Național, anunţă azi Consiliul Judeţean Cluj, instituţie în subordinea căreia funcţionează muzeul.
Muzeul Etnografic al Transilvaniei primeşte bani pentru patru dintre cele cinci proiecte culturale depuse, în prima sesiune a competiției de proiecte organizate în acest an de Administrația Fondului Cultural Național. Este singura instituție muzeală din România care a obținut finanțare pentru un număr atât de mare de proiecte.
Astfel, la secțiunea Activități muzeale, proiectul „Tăcerea - o barieră surmontată" s-a clasat pe poziția 10 din 82 de proiecte depuse, cu un punctaj de 87,33 puncte şi o finanțare aprobată de 30.285 lei. La secțiunea Patrimoniu cultural național, proiectul „Salvgardarea patrimoniului imagistic al Muzeului Etnografic al Transilvaniei. Conservarea și digitizarea negativelor pe celuloid și a diapozitivelor pe sticlă și celuloid din prima jumătate a secolului XX (1900-1940)" s-a clasat pe poziția 9 din 175 de proiecte depuse, cu un punctaj de 91,33 puncte şi o finanțare aprobată de 29.070 lei. Totodată, la aceeași secțiune, proiectul „Muzealizarea procesului de populare montană, prin reconstruirea și valorizarea culturală a unei case-monument unicat din Țara Moților (debut sec. XVIII)" s-a clasat pe poziția 18 din 175 de proiecte depuse, cu un punctaj de 90,00 puncte, având o finanțare aprobată de 39.033 lei. La secţiunea Patrimoniu imaterial, proiectul „Promovarea valorilor culturale tradiționale locale în Muzeul Etnografic al Transilvaniei: comuna Frata, județul Cluj" s-a clasat pe poziția 13 din 165 de proiecte depuse, cu un punctaj de 91,00 puncte, având o finanțare aprobată de 45.148 lei.
În ceea ce priveşte proiectul „Valori ale diversității și multiculturalismului: facilități moderne de cunoaștere