Un număr de 26 de medici şi angajaţi ai unor laboratoare de analize au fost reţinuţi, vineri seară, în dosarul decontărilor ilegale de peste 500.000 de euro, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.
Ordonanţele de reţinere au fost emise în urma audierilor care continuă la ora transmiterii acestei ştiri.
Cei 26 vor fi prezentanţi instanţei, sâmbătă, cu propunere de arestare preventivă.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunţat că a dispus începerea urmăririi penale faţă de 42 de persoane, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual şi uz de fals, luare de mită şi dare mită.
În acest caz, vineri, a fost declanşată o acţiune la care au participat 13 procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi 175 de poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie Bucureşti, fiind făcute 44 de percheziţii domiciliare şi, de asemenea, puse în executare 42 de mandate de aducere.
"Activitatea infracţională a constat, în principal, în fraudarea de către mai mulţi medici şi angajaţi ai unor laboratoare de analize medicale a bugetului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate prin decontarea unor analize medicale care nu au fost efectuate în realitate, cauzându-se un prejudiciu de peste 500.000 de euro", s-a arătat într-un comunicat al Parchetului Capitalei, remis agenţiei MEDIAFAX.
Un număr de 16 medici de familie şi specialişti, dar şi administratori şi angajaţi de la două laboratoare, se numără printre cele 42 de persoane urmărite penal în dosarul decontărilor ilegale de analize, potrivit anchetatorilor.
Medicii sunt acuzaţi că au emis aproximativ 14.000 de buletine de analize fictive pe numele a circa 800 de persoane, din valoarea cărora îşi opreau 10%.
Unul dintre medicii vizaţi în acest caz, cardiologul Sergiu Bârsan, a fost găsit, vineri dimineaţă, la o pensiune din Drobeta Turnu Se