Bugetul a fost aprobat în plenul Consiliului Local, iar primarul George Scripcaru spune că este unul echilibrat, ţinând cont de criza economică.
Cea mai mare contribuţie la bugetul local vine din impozitul pe venit, care înseamnă 198 de milioane de lei. Din taxele şi impozitele locale sunt atrase 177 milioane de lei, iar din sumele defalcate din TVA, 77 milioane de lei. Restul banilor vin din subvenţiile de la bugetul de stat 33 milioane de lei, şi din fondurile europene atrase de municipiul Braşov, 73 milioane de lei.
„Este un buget care are din toate. Am considerat că este bine să fim precauţi şi să nu ne hazardăm în a face cheltuieli mari. Mai bine suntem echilibraţi acum şi facem o rectificare pozitivă în a doua parte a anului. Din păcate nu putem aloca prea mulţi bani pentru investiţii necesare pentru oraş, investiţii care ar genera locuri de muncă şi ar dezvolta oraşul. Primăria Braşov nu are arierate, dar cu toate acestea vedem că Guvernul nu ţine cont de cei care nu au arierate să-i stimuleze. Sperăm că anul viitor situaţia se va îmbunătăţi“, a declarat primarul George Scripcaru, citat de newsbv.ro.
Peste 27% din bugetul local merge la transportul local prin subvenţiile acordate Regiei Autonome de Transport, reparaţii şi întreţinere străzi, iar 22% la capitolul învăţământ pentru tot ceea ce înseamnă cheltuieli cu salarizarea, investiţii, reparaţii, igienizări în cele 66 unităţi de învăţământ din municipiul Braşov, scrie newsbv.ro
Instituţiile de cultură şi sportul primesc puţin peste 8% din buget, iar serviciile sociale ale municipalităţii 6,5%. Cea mai drastică reducere de buget este la zone verzi, cu 20% faţă de anul trecut.