Un grafic realizat recent de o companie specializată în analiză şi prelucrare de date relevă care sunt ţările din lume ai căror cetăţeni au cel mai mare indice de masă corporală, respectiv cea mai scăzută greutate. Graficul este realizat pentru ambele sexe şi relevă în ce regiuni ale globului consumul de alimente nesănătoase influenţează greutatea oamenilor.
La o primă impresie oricine ar considera că primul loc într-un clasament al greutăţii corporale pe ţări ar fi ocupat de Statele Unite ale Americii. Cu toate acestea, prima poziţie în cadrul acestui clasament este rezervată populaţiei din Kuweit, conform graficului întocmit de compania Visual, citat de dailymail.co.uk.
Statul arab are, în cazul bărbaţilor, un indice de 27.5 masă corporală, în timp ce în cazul persoanelor de sex feminin indicele ajunge la valoarea de 31.4. Statele Unite ale Americii sunt clasate pe locul doi deoarece în cazul bărbaţilor indicele corporal ajunge la 26.5 iar pentru femei este clasat la 29.
Conform acestui grafic, adulţii care se situează cu masa corporală între indicii de 18.5 şi 24.9 pot fi consideraţi în general că au corpul perfect echilibrat raportat la greutate şi înălţime.
Marea Britanie, o ţară ameninţată de problema obezităţii în cazul copiilor, ocupă locul 26 în Graficul Visual cu indici de 27 pentru bărbaţi şi 26.9 la femei.
România are o medie în cazul maselor corporale ale populaţiei destul de bună. Astfel, în cazul bărbaţilor indicele de masă corporală raportat la înălţime ajunge la 23.9, în timp ce pentru femei acesta se clasează la 24.2, totalizând o medie finală de 24.1.
O realitate în acest grafic face referire la faptul că ţările sărace din Asia sau Africa au o populaţie cu masă corporală destul de mică, printre statele cu probleme la acest capitol fiind Togo, Mali sau Pakistan.
Statul cu cel mai mic indice corporal al