Braşovul era renumit pentru culturile sale de cartofi, iar Ceauşescu venea în vizită odată pe an ca să se laude cu producţia ţării. Pentru ca dictatorul să fie mulţumit, comuniştii apelau la tot felul de tertipuri, care acum ne fac să râdem, dar care atunci erau extrem de serioase.
La fiecare vizită oficială, ţăranii din satele prin care trecea Tovarăşu’ erau puşi, peste noapte, să văruiască şi să înnoiască totul. Iar dacă producţia la hectar nu era prea consistentă, erau îndemnaţi să ia tulpini de porumb şi floarea-soarelui şi să le planteze pe lângă garduri şi şanţuri. Braşovul era cunoscut pentru producţia record de cartofi. Muşcaţi de zel, mai marii partidului au ordonat înlocuirea unei culturi întregi de cartofi, consideraţi prea sfrijiţi faţă de dimensiunile raportate la „centru“. Aşa că ţăranii au dezgropat toţi cartofii care nu se potriveau cu dimensiunile socialiste şi i-au înlocuit cu alţii mai mari şi mai frumoşi, aduşi cu remorcile din altă parte, scrie casasfatului.ro.
La fel se întâmpla şi cu animalele. La Prejmer existau mai multe vaci de rasă, frumoase. Atunci când Ceauşescu venea în vizită la Braşov, supuşii le plimbau de la o fermă la alta pentru ca Alesul Poporului să creadă că toate vacile sunt aşa bine crescute.
O altă cerinţă a dictatorului era ca pe 23 de August, un tablou imens care îl reprezenta să fie amplasat în Piaţa Sfatului de acum. În 1982, organizatorii vizitei au avut ghinion. A venit furtuna şi pictura s-a distrus. Peste noapte tovarăşii de la centru au trimis un alt tablou, pentru ca dictatorul să nu se supere, mai ales că manifestările erau transmise la televizor.
Ceauşescu venea de fiecare dată la Braşov cu elicopterul. Cursa din 1980 a fost însă una buclucaşă. Oficialităţile din Braşov au greşit locul de aterizare şi l-au aşteptat pe alt stadion. Când şi-au dat seama de eroare s-au grăbit spre locaţia core