Perioada postului este una în care ieşenii se îndreaptă foarte mult către mâncărurile ce nu conţin lapte, carne, brânzeturi sau ouă. Cu această ocazie, reporterii de la Ziarul de Iaşi au studiat preţurile la fructe şi legume din marile magazine şi au alcătuit un top al celor mai iettine şi cele mai scumpe. Astfel am putut observa că în timp ce unele dintre ele aveau rafturile pline de legume şi fructe, la altele abia dacă se mai găsea ceva de cumpărat.
De precizat este faptul că am luat în considerare în special legumele şi fructele proaspete, vândute în regim vrac. Ieri, în jurul orei 11, la raionul de fructe-legume din Kauflandul din Nicolina era mare îmbulzeală. Oamenii erau prezenţi aici într-un număr destul de mare, arătându-se interesaţi de produse de bază precum roşii, cartofi, ceapă sau alte legume. Cu toate acestea, pe lângă faptul că unii sunt preocupaţi să-şi umple propriile coşuri, sunt oameni care îşi fac timp să dea altor ieşeni sfaturi. „Nu cumpăraţi, doamnă usturoi din China, că după puţin timp se învineţeşte şi se strică foarte repede. Usturoiul trebuie să aibă mustăţi la un capăt pentru a fi bun. Mai bine căutaţi usturoi românesc”, i-a sugerat un bărbat unei doamne. Preţurile din magazine diferă când vine vorba de aceleaşi de produse. De exemplu, în Kaufland, un kilogram de roşii costa ieri 6,99 lei, unul de morcovi 1,93 lei, iar kilogramul de păstârnac se vindea cu 3,99 lei. Mai apoi, bananele nu treceau de preţul de 4,99 de lei per kilogram, în timp ce lămâile, numai bune pentru perioada rece se vindeau cu 5,49 de lei. La Billa, magazinul de la gară, ieşenii se întreceau tot în a cumpăra legume şi fructe, pe când la raionul de carne aproape nu era niciun client. Aici, însă, roşiile erau ieri ceva mai scumpe faţă de Kaufland, un kilogram costând 7,99 de lei. Ceapa galbenă din Polonia şi Austria se vindea cu 1,99 lei per kilogram, ceapa ro