Preşedintele Traian Băsescu consideră că desemnarea procurorilor şefi ai Parchetului general şi DNA este o chestiune de asumare, lucru pe care el l-a susţinut tot timpul având în vedere că politicienii care fac desemnarea trebuie să-şi asume responsabilitatea că cei propuşi sunt extrem de valoroşi. "Desemnarea procurorilor este o chestiune de asumare, iar eu am susţinut acest lucru tot timpul. Avem legea, aşa cum o avem, care spune clar: propune ministrul Justiţiei, avizează CSM, decide preşedintele. Vreau să ştiţi că sunt cel care a fost împotriva organizării acelei selecţii la Ministerul de Justiţie pentru că o selecţie nu înseamnă asumarea. Ca preşedinte, ca ministru al Justiţiei, mâine spui: "îmi pare rău, el a ieşit din concurs". Când discutăm de Parchetul General, de DNA, de DIICOT cei care fac desemnarea trebuie să-şi asume responsabilitatea că au desemnat nişte oameni extrem de valoroşi din punct de vedere profesional, nişte oameni capabili să ducă misiunea Parchetului înainte", a afirmat preşedintele.
El a subliniat că desemnarea procurorilor nu este o chestiune de negociere politică. "Mă uitam chiar ieri, era un politician cu înaltă funcţie într-un partid care spunea: "să se vină să negociem procurorii, desemnarea de procurori". Asta arată cât de în urmă poate rămâne un politican sau chiar clasa politică, dacă el exprimă dorinţa clasei politice", a mai afirmat şeful statului.
Preşedintele Traian Băsescu consideră că desemnarea procurorilor şefi ai Parchetului general şi DNA este o chestiune de asumare, lucru pe care el l-a susţinut tot timpul având în vedere că politicienii care fac desemnarea trebuie să-şi asume responsabilitatea că cei propuşi sunt extrem de valoroşi. "Desemnarea procurorilor este o chestiune de asumare, iar eu am susţinut acest lucru tot timpul. Avem legea, aşa cum o avem, care spune clar: propune ministrul Justiţiei, aviz