Armuri, platoşe şi săbii. Cu acestea s-au înarmat cavalerii medievali care au venit la Cluj-Napoca pentru a intra în ring. Adevărate lupte s-au desfăşurat sub ochii clujenilor veniţi să-i admire.
Competiţiile au fost dure. Toţi concurenţii s-au pregătit din timp pentru prima ediţie a campionatului naţional de lupte full-contact în armură medievală organizată în România.
Veniţi din întreaga Transilvanie, cavalerii medievali, au lăsat emoţiile acasă, iar în ring au dat tot ce au avut mai bun. "Lupta a fost grea, a fost o luptă echilibrată am câştigat greu luptele ca să zic aşa", a spus unul dintre concurenţi.
Echipamentul, greu de câteva kilograme, nu i-a împiedicat pe cavaleri să lupte până la capăt. "Am doar gabezonul, o armură lamelară şi un coif rusesc din secolul XI. Toţi adversarii de aici sunt bine pregătiţi, bine echipaţi, dar împotriva adversarului meu se pare că proba trecută am fost ceva mai pregătit", a spus unul dintre cavaleri.
Competiţia a fost una dură, cu atât mai mult cu cât printre participanţi s-a numărat şi cavalerul Arany Janos, din Oradea care, în cei trei ani de zile de când practică acest sport, a reuşit să-şi facă un renume chiar şi peste hotare.
"Eu am mai participat la astfel de competiţii în Polonia, în Slovacia, în Cehia şi în Ungaria. E ca un fel de arte marţiale, ca să zic aşa, dar e specific. Noi folosim spadă şi e cam full- contact", a declarat cavalerul Arany Janos.
Luptele medievale au fost pe placul tuturor, mai ales a copiilor, care s-au arătat de-a dreptul fascinaţi de cavaleri.
"Eu am acasă nişte jocuri cu cavaleri. Sunt mai talentat la jocurile alea, îmi plac. Acuma am văzut un cavaler care are un scut mai mare, cred că e făcut din lemn, ori e făcut din altceva", a spus unul dintre micii spectatori.
Organizatorii sunt mândri de faptul că au reuşit să aducă aceste lupte medievale chi