Personalul din industria de apărare se mai reduce cu câteva zeci de posturi în acest an, comparativ cu 2012. Chiar şi aşa, mai rămân peste 1500 de angajaţi, care trebuie să asigure funcţionarea sistemului de producţie militară pentru atunci când este nevoie.
Ministerul Economiei a promovat un proiect de hotărâre de Guvern prin care se aprobă numărul mediu maxim de personal pe anul 2013 pentru operatorii economici din industria de apărare. Potrivit legislaţiei în vigoare, „salariaţii încadraţi cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată la operatorii economici din industria de apărare, pe perioada în care nu desfăşoară activitate de bază din lipsă de comenzi sau contracte, pot presta alte activităţi specifice indisolubil legate pentru producţia ori comerţul cu armament, muniţie şi material de război”, beneficiind de condiţiile de salarizare specifice, se arată în Nota de fundamentare a proiectului de act normativ.
Astfel, în urma analizelor făcute, s-a ajuns la concluzia că, în 2013, este nevoie de 1503 salariaţi care să menţină viabil sistemul de producţie militară., comparativ cu 1571 de angajaţi în 2012.
În programul de menţinere a producţiei, sunt implicate 7 societăţi comerciale. Statul va asigura salariile pentru 1180 angajaţi de la Romarm, 135 de la Romaero, 112 de la Avioane Craiova, 50 de la IAR Braşov, 10 de la „Construcţii Aeronautice” Braşov, şi câte 8 de la Şantierul Naval Mangalia şi Uzina mecanică Orăştie.
Comparativ, anul trecut au fost asigurate salariile pentru 1229 angajaţi de la Romarm, 139 de la Romaero, 125 de la Avioane Craiova, 70 de la IAR şi 8 de la „Construcţii Aeronautice” Braşov. În total 1571 de angajaţi, cu 68 mai mulţi decât anul acesta.
Personalul din industria de apărare se mai reduce cu câteva zeci de posturi în acest an, comparativ cu 2012. Chiar şi aşa, mai rămân peste 1500 de angajaţi, c