Medicii inculpaţi în dosarul decontărilor ilegale de analize trimiteau zilnic zeci de bilete falsificate.În descrierea modului de operare al reţelei, anchetatorii menţionează că biletele erau denumite de inculpaţi codificat „bilete extra“, „bomboane“ sau „burţi“. Anchetatorii au făcut vineri 44 de percheziţii domiciliare, 36 de persoane fiind reţinute în acest caz. Prejudiciul estimat se ridică la 500.000 de euro.
În acest dosar, în care sunt urmărite penal 42 de persoane, au fost reţinuţi Semseddin Daskiran şi Suleiman Memitanly, administratorii laboratoarelor de analize „Uromed Center“ şi „CityLab“, angajaţi ai acestora, medici şi asistente.
Traseul biletelor falsificate
Potrivit procurorilor, angajaţii laboratorului primeau biletele de trimitere false, le introduceau în circuitul laboratoarelor prin intermediul sistemului informatic Medis, după care le înaintau spre decontare către Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti.
Din interceptările efectuate în cauză rezultă că unii medici falsificau bilete de trimitere pentru investigaţii paraclinice, la instigarea administratorilor Uromed Center şi Citylab.
Suspecţii cumpărau de la alţi medici bilete de trimitere „la kilogram“
Tot în referarul procurorilor este precizat faptul că „unii membri ai reţelei cumpărau de la alţi medici sau asistente topuri de bilete de trimitere, denumite «kilograme», pe care le falsificau“.
În documentul citat este menţionat, astfel, cazul asistentei medicale Valentina Drăguşin, asistenta cardiologului Sergiu Bârsan.
„Biletele de trimitere falsificate emise în numele doctorului Sergiu Bârsan erau completate de Valentina Drăguşin cu ajutorul inc. Marin Teodora. Cele două falsificau şi bilete de trimitere «cumpărate» de la alţi medici sau asitente, dar care nu cuprindeau toate datele“, se precizează în referatul procurorilor, cit