400 de porţii de iahnie de fasole au fost pregătite pentru oamenii care locuiesc la Pata Rât.
Masa caldă a fost oferită gratuit rromilor care trăiesc la groapa de gunoi a Clujului de bucătarul Şoni. Acesta a gătit iahnie de fasole pentru cele 400 de suflete care locuiesc la Pata Rât.
„Noi nu avem posibilitatea să facem această mâncare. Nu ai de unde. Şi de multe ori mâncăm şi din gunoi”, spune unul dintre cei care au primit azi o porţie de mâncare caldă.
Unul dintre rromi spune că nu mai mâncat carne de două zile. „Banii de mâncare îi facem de pe marfa pe care o vinem. Adică sticle, doze...”, spune bărbatul.
Iahnia a fost pregătită ca la carte. S-a folosit ceapă, ardei capia, suc de roşii, fasole şi trei feluri de cârnaţi. „Noi nu dorim să ne oprim aici, pentru că o masă caldă nu aduce primăvara. Avem în intenţie să încercăm să ne implicăm mai mult în rezolvarea acestor probleme, pentru că e impropriu ca lângă un oraş ca şi Clujul să ai un spaţiu ca acesta în care oamenii traiesc”, a declaerat Edmond Kreibik, organitator al evenimentului.
Costurile acţiunii culinare de la Pata Rât s-au ridicat la 2.000 de lei, bani obţinuţi din donaţii, dar şi de la organizatori. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Centrul de Resurse Comunitare Cluj şi Asociaţia Green and Wild.