Vizitele lui Ceauşescu la închisoarea Doftana, la Castelul Peleş sau pe câmpurile şi în fermele din Prahova au dat naştere multor episoade tragi-comice, pe atunci trăite cu mari emoţii de cei implicaţi în organizarea evenimentelor. Ca să corespundă pretenţiilor estetice, vacile dintr-un CAP din Prahova au fost vopsite cu lac pe copite
În perioada comunismului, Castelul Peleş a fost spaţiu de protocol, unde Ceauşescu a organizat vizite pentru politicieni şi şefi de stat, printre cei mai importanţi ai vremii - Gerald Ford, preşedintele Statelor Unite, Iosip Tito, preşedintele Iugoslaviei, „omologul bulgar” Todor Jivkov, liderul est-german Erich Honecker sau colonelul libian Muammar Gaddafi.
Pentru a face o impresie bună, Ceauşescu a ordonat ca la fiecare dintre aceste vizite din delegaţia de fete care dădea garoafe şi pâinea cu sare oaspeţilor la Sinaia. Ideea a fost transmisă prima dată, de la centru, la vizita din 1976 a lui Tito, la Peleş.
„Am primit un telefon de la secretarul general ca în două ore să fiu în Gara de Sud cu 14 fete frumoase. De unde să le iau? Eram în criză de timp aşa că m-am dus la liceul Mihai Viteazul, i-am spus directorului de ce am nevoie şi mi-a ales fetele din clase. S-au speriat că au fost scoase cu ghiozdanul de la ore. Le-am luat, le-am îmbrăcat în costume populare şi au dat flori oaspeţilor la Peleş“, ne-a povestit episodul Alexandru Bădulescu, pe atunci inspector şef la Secţiunea Culturală Regională.
De atunci, pentru că a ales bine, i-a rămas sarcina să aducă fetele frumoase la fiecare vizită oficială. „Mi-au spus să nu mai aduc eleve, ca nu cumva, dacă erau întrebate ce fac, să răspundă că sunt la şcoală. Am ales câteva fete de la fabrica «Dorobanţul», 15-16, care făceau mereu acest lucru, dădeau garoafe la vizitele oficiale“, mai spune Alexandru Bădulescu.
Tot el îşi aminteşte de regulile stricte care p