Mai mulţi medici şi angajaţi de la două laboratoare de analize din Bucureşti au ajuns ieri să dea cu subsemnatul la Poliţia Capitalei, fiind bănuiţi că au fraudat asigurările de sănătate cu 500.000 de euro, eliberând pe bandă rulantă trimiteri fictive. Mai mulţi medici şi angajaţi de la două laboratoare de analize din Bucureşti au ajuns ieri să dea cu subsemnatul la Poliţia Capitalei, fiind bănuiţi că au fraudat asigurările de sănătate cu 500.000 de euro, eliberând pe bandă rulantă trimiteri fictive.
Potrivit procurorilor de la Parchetul Bucureşti, patronii şi angajaţii laboratoarelor vizate de anchetă stabileau legături cu medici care emiteau bilete de trimitere pentru analize medicale, cu valoarea compensată, fără a avea însă acoperire. Mai exact, biletele erau eliberate pe numele unor pacienţi care fie nu fuseseră consultaţi, fie nu aveau nevoie de respectivele analize.
Adeverinţele ajungeau la laboratoare şi, mai apoi, spre decontare la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti. Totodată, anchetatorii au informaţii că pentru analizele care chiar se efectuau în cele două laboratoare se foloseau reactivi vechi şi chiar expiraţi, ceea ce ducea la obţinerea unor rezultate viciate. În anumite cazuri, probele biologice recoltate de la pacienţi erau pierdute, situaţie în care în buletinele de analiză se treceau rezultate fictive. Peste 40 de persoane sunt anchetate în prezent, la acţiune participând 12 procurori de la Parchetul Bucureşti şi 175 de poliţişti.
Unul dintre zecile de laboranţi şi medici suspectaţi că au păgubit statul cu jumătate de milion de euro este şi dr. Mihai Bârsan. Cardiologul, angajat al Spitalului Elias din Capitală, a fost luat pe sus, ieri, de judiciariştii mehedinţeni, din camera unei pensiuni din Drobeta- Turnu Severin. În faţa sediului Poliţiei, cardiologul s-a panicat brusc şi, speriat că ar putea ajunge în arest,