Turda, 4 Aprilie 2013 – 88 elevi clasele a XI-a şi a XII-a din 2 licee petrec o zi la un loc de muncă într-o companie sau instituţie, în umbra unui angajat care are meseria dorită de elev, pentru a se familiariza cu activităţile şi responsabilităţile pe care le presupune meseria.
Programul internaţional de orientare profesională Job Shadow Day® 2013, aflat la a XI-a ediţie este derulat de organizaţia Junior Achievement România cu sprijinul profesorilor coordonatori din peste 65 de localităţi din toată ţara. Programul are ca scop principal promovarea în rândul elevilor a unei mai bune înţelegeri a profesiei pe care o doresc şi a modului de funcţionare a unei companii şi ajută elevii să înţeleagă care sunt responsabilităţile şi activităţile unui angajat din domeniul în care doresc tinerii să lucreze, prin accesul direct la locul de muncă al acestuia.
Experienţa unei zile de lucru în “umbra” unui angajat poate să ofere elevilor răspunsuri mai clare la întrebările „Ce vreau să devin după ce termin şcoala?” sau„Care este cel mai potrivit loc de muncă pentru mine?”. În acelaşi timp, şi angajatorii pot afla mai multe despre aşteptările tinerilor de la viitorul loc de muncă şi despre nivelul de cunoştinţe şi abilităţi pe care le au viitorii angajaţi.
În data de 4 aprilie, 88 elevi de la Liceul Teoretic „Liviu Rebreanu”(profesor coordonator Ciprian Rigman) şi Colegiul „Emil Negruţiu”(profesor coordonator Ramona Bătinaş) vor merge în shadowing la 12 instituţii şi companii din localitate, cele mai dorite meserii de anul acesta fiind: contabil, tehnician dentar, psiholog, avocat, farmacist, manager de resurse umane, medic legist, stomatolog, inginer agronom, traducător, profesor, topograf, medic veterinar, jurnalist.
Partenerii care au acceptat invitaţia coordonatorului local, prof. Beatrisz Vasarhelyi, de a participa la program sunt: Te