CEAIUL DE MENTA-INDICATII TERAPEUTICE
infuzie de ceai de menta
Ceaiul de menta este un ceai care pe langa menta poate contine si aditivi. Menta este extrem de apreciata datorita beneficiilor sale pentru sanatate si gustului si aromei deosebite. Arbustul de menta, ce are intre 60 si 90 de cm inaltime, este originar din Asia si Europa si infloreste din iulie, facand flori mici violete.
Menta contine mentol, acetat de menthyl, menthone si o serie de alte ingrediente terapeutice care fac din aceasta planta o componenta esentiala in multe retete de ceaiuri pe baza de plante. Menta este considerata cel mai vechi medicament din lume, fiind inca folosita pentru diferite afectiuni, incepand de la linistirea unei dureri de cap pana la atenuarea durerii musculare.
Ceaiul de menta
Frunzele de menta uscate sunt utilizate in mod normal pentru fabricarea ceaiului. Acesta se poate prepara atat cu apa fierbinte cat si cu apa rece, fara riscul de a se pierde proprietatile curative ale mentei. Beneficiile organice ale ceaiului de menta pentru organism sunt:
Ceai de menta pentru un stomac sanatos
Ceaiul de menta este cunoscut ca "vindecator de stomac". Consumul de ceai de menta poate combate diverse probleme de stomac, care implica probleme legate de sanatatea sistemului digestiv al unei persoane. Ajuta la vindecarea crampelor stomacale, diareei, sindromului de colon iritabil, constipatiei si pietrelor la fiere. Acest ceai de plante usureaza digestia si reduce arsurile la stomac. Ceaiul verde cu menta este de asemenea considerat o masura curativa pentru diverticulita (inflamarea tractului digestiv) si flatulenta.
Ceai de menta pentru intarirea sistemului imunitar
Ceaiul de menta este considerat a fi util in intarirea sistemului imunitar si, ca urmare, tine la departare diverse boli care apar in urma slabirii sistemului imuni