Oamenii au luat ca atare anumite mituri despre mancare si bucatarie. Ele sunt cel mai greu de daramat in mintea lor pentru ca se perpetueaza de la parinti si nu sunt verificate.
Printre cele mai comune mituri se numara adaugarea de sare in apa in care pui pastele. Se spune ca sarea o face sa fiarba mai repede, scrie Fox News . Altii pun cafeaua in frigider pentru ca au impresia ca ea isi va pastra mai mult aroma. Angela McKeller, autoarea cartii "Gluten-Free Made Easy as 1,2,3: Essentials for Living a Gluten-Free Life", ne ofera cateva sfaturi in aceasta privinta:
Sarea in apa care fierbe
Cei care adauga sare in apa care fierbe pentru a pune pastele in ea ulterior trebuie sa stie ca acesta este doar un mit. De fapt, efectul creat este cel opus, caci temperatura la care apa va fierbe este crescuta cu cateva grade, iar pastele vor fi gata putin mai tarziu.
Clatirea ciupercilor
Cei care cred ca pot strica gustul prin clatirea repetata a ciupercilor nu au de ce sa se ingrijoreze, acesta fiind un alt mit. Ciupercile sunt poroase, iar apa care va patrunde in pori nu le va strica gustul. Totusi, trebuie sa ai grija sa nu le tii prea mult timp in apa, caci ele isi vor pierde forma si gustul.
Cafeaua in frigider
Aceeasi autoare castigatoare a unor premii importante in domeniu sustine ca nu pastram aroma cafelei tinand-o in frigider. Cafeaua este si ea poroasa, deci poate absorbi umezeala si mirosurile din frigider. Astfel, gustul ei va fi combinat cu ceea ce se gaseste in frigider. Un loc uscat si rece este cel mai bun pentru a o pastra asa cum trebuie. Sfatul este ca frigiderul sa fie evitat.
Carnea si capacul de lemn
Cei care se feresc sa taie carne pe un capac de lemn trebuie sa stie ca pericolul nu este chiar atat de mare. Important este ca aceasta suprafata sa fie cura