News Se apropie 1 aprilie, dată cunoscută în popor drept „Ziua Păcălelilor“, şi nu puţini sunt aceia care ţin la tradiţia de a pregăti, cu această ocazie, farse mai mult sau mai puţin inspirate.
Pentru cei care s-au gândit să întindă coarda şi să depăşească graniţa păcălelilor inocente, e bine de ştiu că nu de puţine ori s-a întâmplat ca în urma unei farse să se ajungă în loc de hohote de râs, la adevărate tragedii.
Una dintre cele mai cunoscute farse încheiate în mod tragic s-a consumat în luna decembrie a anului trecut, când doi prezentatori de la un post de radio australian au sunat la spitalul londonez în care era internată Kate Middleton, soţia prinţului William al Angliei, şi au păcălit-o pe o asistentă că stă de vorbă cu Regina Elisabeta şi cu Prinţul Charles. Femeia a căzut în plasă şi le-a oferit realizatorilor de radio informaţii despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Două zile mai târziu, copleşită de ruşinea de a fi fost atât de uşor trasă pe sfoară, asistenta şi-a pus capăt zilelor. Emisiunea celor doi animatori australieni a fost suspendată, iar aceştia au apărut la televiziune şi, vizibil afectaţi, şi-au cerut scuze pentru tragedia pe care au provocat-o.
“Mulţumesc pentru farsă”
Mihai Morar, ajuns celebru pentru farsele făcute în emisiunile radio alături de Daniel Buzdugan, crede că o păcăleală se poate transforma într-o tragedie numai în cazul în care autorul ei nu ştie când să se oprească. “În cazul asistentei lui Kate Middleton, dincolo de exagerarea celor care au făcut farsa, cred că a fost vorba şi de o stare psihică mai specială. Eu cred că un om bine mobilat nu recurge la un astfel de gest în urma unei farse. Dar, este adevărat că s-a mers şi puţin cam departe cu farsa respectivă. Noi am încercat întotdeauna să nu depăşim o limită şi chiar am fost surprinşi că în multe cazuri, după ce aflau, oam