YouTube se inchide, Twitter impune plata pentru postari cu vocale, Sarkozy se muta in Belgia, Pistorius va alerga in Coreea de Nord: presa internationala a abundat in stiri fanteziste cu ocazia Zilei Pacalelilor, 1 aprilie, scrie AFP.
YouTube a devansat toata lumea anuntand in 31 martie ca inchide domeniul, la opt ani de la creare, si creeaza un juriu pentru a desemna cel mai bun videoclip de la lansarea sa, care urma sa-si anunte verdictul peste 10 ani, in 2023.
"Suntem aproape de final, In aceasta seara, la miezul noptii, YouTube.com nu va mai accepta postari. Dupa opt ani extraordinari, a venit in cele din urma timpul de examina tot ce a fost incarcat pe site-ul nostru si sa incepem procesul de selectie al unui castigator", a declarat Tim Liston, prezentat ca "directorul acestei competitii".
Site-ul de micro-blogging Twitter nu a ramas in urma: a anuntat ca va furniza utilizatorilor un serviciu fara vocale, pentru a face anunturile si mai scurte.
"Trd th nw Twttr yt? Mr tm fr mr twts", a anuntat site-ul. In traducere: "Tried the new Twitter yet? More time for more tweets" ("Ai incercat deja noul Twitter ? Mai mult timp pentru mai multe tweets").
Desigur, vocalele vor fi in continuare disponibile, dar vor costa cinci dolari pe luna.
Google, la randul sau, a anuntat existenta unui motor de cautare pentru senzatiile olfactive. Gigantul american al internetului a sustinut ca a dezvoltat o baza de date cu mirosuri din lumea intreaga care va permite utilizatorilor care doresc sa descarce aplicatia sa simta pe ecran mirosul unei "masini noi" sau al unui "mormant egiptean".
Criza coreeana a inspirat presa, cum a fost cazul cotidianului sud-african Daily Maverick, potrivit caruia campionul paralimpic Oscar Pistorius, cercetat pentru uciderea prieteni sale, va participa la o Cursa a Pacii de zece k