Medici, ingineri sau contabili, un număr însemnat de români aleg să părăsească locul în care s-au născut. Lipsa banilor îi îndeamnă să îşi caute în străinătate o viaţă mai bună. În tabăra cealaltă, sunt străinii care aleg să trăiască în România zilelor noastre: o Românie împânzită de maidanezii şi care se află în coada Europei, din multe puncte de vedere.
Adevărul.ro vă spune povestea unuia dintre străinii care au decis să lucreze în România, în ciuda numeroaselor recorduri negative pe care ţara noastră le înregistrează.
Din China, direct în România
Allan Zhangxi (28 ani) este unul dintre străinii care au ajuns în ţara noastră în urmă cu câteva luni şi care a decis să rămână în continuare. Lucrează la o companie multinaţională care i-a propus un loc de muncă în România. Iniţial, nu a părut foarte încântat de alegerea făcută, dar acum crede că a luat o decizie foarte bună: „Şeful meu mi-a spus că a găsit un post vacant în România, iar eu i-am acceptat oferta. Până la urmă s-a dovedid a fi un loc bun în care să trăieşti” , povesteşte Allen.
La un continent distanţă, în oraşul Shenzen din sudul Chinei, se află soţia lui Allan. În scurt timp, se va muta şi ea în România, alături de soţul şi de copilul pe care îl aşteaptă. Nu mai pot sta despărţiţi pentru că distanţa foarte mare şi vizitele dese sunt foarte obositoare pentru amândoi.
„Românii sunt reci în exterior, dar calzi în interior”
Încă de când a păşit prima dată pe pământ românesc a simţit căldura din interiorul oamenilor de aici. Deşi, Allan nu îi consideră pe români ca fiind pe lista celor mai vesele popoare, crede despre aceştia că sunt nişte gazde foarte primitoare: „Deşi la început par neprietenoşi pentru că nu prea zâmbesc, în cele din urmă se dovedesc a fi nişte gazde uimitoare” , spune tânărul din China.
Atunci când nu munceşte, îşi petrece timpul liber în compania