O bere Cobra, la 660 ml., a iscat apetitul pentru 24 de lei. Scump, dar numai la Taj o găseşti! Sursa: ADRIAN SCUTARIU
Varianta non-alcoolică e un Mango Lassie – un iaurt cu mango indian, la şase lei. Cinci chifteluţe de ceapă, Pyaz Bhaji, amestecate cu Garam Masala – un mix de şapte condimente: dafin, coriandru, cardamon negru şi verde, cuişoare, scorţişoară şi chimen, aruncate în baie de ulei şi servite cu Raita – iaurt cu legume, la 15 lei, au fost starterul perfect pentru doi europeni. Indienii sunt pe invers, încep cu desertul!
Nişte fâşii de pui, amestecate cu legume, cu gust pregnant de turmeric şi înfăşurate într-o clătită din făină de linte galbenă, la 17 lei, au completat debutul unui prânz incendiar. Am zis că o Shorba Murgh, la 14 lei bolul, o supă de roşii cu ghimbir şi coriandru ar fi mai cuminte... Da’ de unde!
Nu bănuiam că două bombe atomice vor poposi în farfuriile noastre! Bannu Kebap are în compoziţie bucăţele de piept de pui marinate o zi în iaurt, brânză topită, chilli şi sos de caju, başca picanterii indiene. Apoi, se dau prin făină de linte şi gălbenuş de ou, se înfig în ţepuşe şi se dau la Tandoor - cuptorul de lut indian.
Sunt servite pe o plită încinsă şi cu Naan, o lipie pufoasă. Dar apocalipsa se cheamă Hydrabadi Roganjosh, o găletuşă de cupru – Balti, cu miel marinat după acelaşi model, mărunţit şi tras la tigaie cu sos de roşii şi ceapă, cu garnitură de orez cu şofran. 32 de lei ambele „bombe”! De dulce nu ne-a mai „ars”! Doar un Masala Tea, cu dublu mix de condimente, ne-a promis că a doua zi nu vom plânge. Namaste!
„Bucătăria indiană, pentru europeni are trei categorii: mild, medium şi spice. Nepicant nu există!”
RAJIV SHARNA, Chef-ul, din New Delhi, de le Taj
Ca la Bollywood!
Dacă vrei să mănânci printre tablouri cu elefanţi, postere cu vedete din filme indiene şi cu muzică de Bollywood, mai e