Au vrut să schimbe viaţa unor semeni mai puţin norocoşi şi au renunţat la jobul lor timp de şase luni pentru a deveni ”voluntar de profesie”, pe baza unor proiecte sociale. Cei 18 voluntari, care au încheiat la sfârşitul lunii martie programul de voluntariat, au vârste cuprinse între 21 şi 54 de ani, şi provin din profesii diverse: economist, psihopedagog, asistent medical, specialist în marketing, profesor, arheolog sau asistent social.
Aceştia au primit de la Fundaţia Vodafone ultimul salariu de la locul de muncă în cele şase luni de implementare a proiectului pentru a-şi pune pe picioare ideile sociale, dar şi de a se cunoaşte mai bine. Neîncrederea în semeni
Iulian Chihaia este asistent medical la Spitalul Universitar din Bucureşti. Are 32 de ani şi face muncă de voluntariat la Asociaţia "Sântul Stelian" şi a încheiat vineri, 29 martie, şase luni de zile de voluntariat de profesie. Chihaia a câştigat o şansă de a-şi schimba pentru jumătate de an modul de viaţă şi de a-i ajuta pe alţii cu aptitudinile şi cunoştinţele pe care le are în calitate de asistent medical.
"Am ajutat persoanele nevoiaşe, care provin din medii foarte defavorizate şi care nu apelează la medici dacă suferă de ceva, se izolează social fiindcă nici nu au fost primiţi în ceea ce am numi normalitate socială. Am întâlnit, spre exemplu, o bătrână de 87 de ani, foarte bolnavă, care trăia singură în condiţii insalubre şi care nu cerea ajutorul nimănui în suferinţa ei fiindcă efectiv nu avea încredere în oameni. Am consultat-o şi am descoperit că nu avea o circulaţie sangvină bună, iar mâinile şi picioarele îi erau umflate. Femeia nu vroia nici în ruptul capului să se ducă la un medic. Am dus muncă de convingere vreo oră şi ceva ca să accepte să fie consultată de un doctor", povesteşte Chihaia.
"Am întâlnit şi cazuri care m-au cutremurat. Am încercat să merg la fa