Recolta de spaghete, pinguinii care zboară şi Viagra pentru hamsteri se numără printre cele mai cunoscute păcăleli făcute cu ocazia zilei de 1 aprilie sau Ziua Păcălelilor în mai multe ţări ale lumii.
Originile Zilei Păcălelilor, îndelung disputate, nu au fost găsite cu exactitate, istoricii considerând că obiceiul farselor este o împletire de obiceiuri populare locale specifice fiecărei ţări cu legende străvechi şi cu ceremonialuri de întâmpinare a Anului Nou şi ulterior a primăverii.
La 1 aprilie 1957, BBC a transmis un documentar despre o fermă din Austria specializată în cultivarea de spaghete. Imaginile prezentau fermierii care culegeau spaghetele din arborii de spaghete!
În 1981, ziarul Daily Mail a dezvăluit povestea alergătorului japonez Kimo Nakajimi care s-a înscris în Maratonul londonez, dar care, din cauza unei grave erori de traducere, a crezut ca are de alergat 26 de zile şi nu 26 de kilometri. Ziarul a mai dezvăluit ca Nakajimi se află în continuare în competiţie, fugind undeva pe străzile Angliei, hotărât să termine cursa. Traducerea greşită a fost pusă pe seama unui director de import, Timothy Bryant, care ulterior a spus presei: "Am tradus regulile şi i le-am trimis. Cred că am facut o greşeală, întrucât învăţ limba japoneză abia de doi ani".
În 1996 compania Taco Bell a anunţat că a cumpărat Liberty Bell, simbol al independenţei americane şi că îl va redenumi Taco Liberty Bell. Sute de cetăţeni au sunat pentru a se plânge de această decizie.
În 1998, americanii au crezut anunţul publicat de către lanţul de restaurante fast food Burger King, prin care se făcea cunoscută lansarea unui hamburger pentru stângaci, conceput astfel încât ingredientele să curgă numai spre dreapta.
Un articol semnat de John Dvorak în aprilie 1994 în revista PC Computing descria apariţia unei legi a Congresului care va interzice folosirea î