Printr-un capriciu al sorţii, Michail Doukas, un grec din Kalamata, şi-a împletit viaţa cu românii şi România. Aici a făcut facultatea, a fost căsătorit cu o româncă, iar de aproximativ doi ani a deschis în Ploieşti o tavernă cu preparate din bucătăria grecească, unde uleiul de măsline folosit în bucătărie este adus din livada tatălui, din Elada
Aventura românească a lui Michail Doukas a început în 1987, când a devenit student la facultatea de educaţie fizică şi sport din Cluj Napoca. Tradiţia familiei cerea să urmeze medicina, dar părinţii nu s-au putut împotrivi spiritului rebel al lui Michail.
„Ambele surori au urmat facultatea de medicină, dar nu mi-a plăcut. Am încercat, nu am intrat, aşa că m-au lăsat să fac educaţie fizică şi sport. Culmea este că nu am profesat în domeniu nici măcar un minut“, povesteşte Michail Doukas în cuvinte în care se simte puternic accentul grecesc.
În episodul facultăţii de la Cluj şi-a făcut foarte mulţi prieteni şi a fost impresionat de români, deschişi şi ospitalieri. Cu toate acestea, s-a întors în Grecia, a început să lucreze, dar a revenit de câteva ori pe an în vacanţe în România. La 28 de ani, s-a căsătorit cu o româncă, din Tecuci şi împreună au plecat să lucreze în Germania.
„Am plecat de foarte jos, am început să-mi bag nasul prin oale şi bucătării, iar în cinci ani am devenit profesionist. Bucătăria este o pasiune veche, am gătit mult timp singur şi m-a inspirat şi mama mea“, povesteşte Michail. În tot acest timp, a divorţat de românca din Tecuci, iar viaţa a fost un lung periplu între Germania, Grecia şi România. Şi-a făcut chiar şi o casă la Tecuci, în timpul căsătoriei.
Birocraţia din România, cât pe ce să-i schimbe impresia
Prietenii pe care şi i-a făcut în tot acest timp în ţara noastră, experienţa de bucătar şi simţul pentru afaceri l-au determinat să ia încă o decizie care i-a sch