Banii alocaţi investiţiilor în sistemul sanitar au fost direcţionaţi cu prioritate de către Ministerul Sănătăţii doar spre patru proiecte majore: redeschiderea Institutului Cantacuzino, a dotării cu aparatură şi a redeschiderii Spitalului de Neuro-Chirurgie Bagdasar-Arseni şi a Institutului Oncologic din Iaşi. Senatorul braşovean dr. Marius Neculoiu susţine că, totuşi, pentru anul viitor sunt mari şanse ca şi Braşovul să beneficieze de o investiţie de anvergură, respectiv de demararea proiectului spitalului de la Hărman.
„Ministerul nu va aloca anul acesta bani pentru alte proiecte. A avut un buget mare cu 80% faţă de anul trecut, dar banii se vor duce spre plata arieratelor. Din 2014, o mare parte din fondurile europene este alocată spre investiţii în sănătate. Cu cofinanţări de la bugetul de stat se vor putea construi spitale în judeţele care au facultăţi de medicină şi care au spitale judeţene în sistem pavilionar, care nu mai corespund actualelor cerinţe. La un astfel de proiect se încadrează şi Braşovul şi cred că sunt şanse să concrertizăm proiectul spitalului de la Hărman”, a precizat senatorul.
În contextul mult discutatelor datorii ale unităţilor sanitare, Neculoiu, care a condus activitatea Spitalului Clinic Judeţean Braşov, a precizat că, de exemplu, unitatea are datorii la furnizorii de medicamente şi de materiale sanitare de un milion de lei, dar, în acelaşi timp, are de recuperat de la Casa de Asigurări de Sănătate 1,7 milioane de lei pentru concediile medicale ale angajaţilor unităţii, sumă care s-a acumulat din ultimii cinci ani, în condiţiile în care Casa achită banii cu prioritate firmelor private.
Banii alocaţi investiţiilor în sistemul sanitar au fost direcţionaţi cu prioritate de către Ministerul Sănătăţii doar spre patru proiecte majore: redeschiderea Institutului Cantacuzino, a dotării cu aparatură şi a redeschiderii Spitalu