Mai multă cheltuială decât vânzare! Aşa poate fi descrisă situaţia producătorilor veniţi, timp de trei zile, la Târgu-Jiu, pentru a vinde bucate tradiţionale, ca la mama acasă. Chiar dacă produsele, spun comercianţii, sunt naturale, fără aditivi, preţurile piperate i-a ţinut cam departe pe cumpărători. Mulţi trecători s-au oprit în faţa mărfurilor expuse şi au plecat repejor, susţinând că ar vrea să consume astfel de bucate, pentru că nu sunt nocive precum cele din supermarketuri, dar că sunt extrem de costisitoare. Ţăranii se plâng de vânzările slabe
Producătorii prezenţi la Piaţa Ţărănească au venit din toată ţara. Mulţi dintre aceştia au expus produse din carne, însă nici dulciurile nu au lipsit. Ţăranii au adus ciocolată pregătită în casă, rahat, turtă dulce, bomboane fondante, dar şi alte bunătăţi. În ceea ce priveşte preţurile, producătorii spun că nu sunt deloc mari, având în vedere munca depusă şi materia primă consumată. „Nu e piperat deloc, că la mine e 30 de lei kilogramul de brânză de burduf. Mulţi nu se gândesc că e transportul, motorina, cazarea…L-am pus la 30, doar 2 lei am pus în plus”, a spus Ştefan Braga, producător din Câmpulung Muscel. Reclama negativă sperie clienţii
Producătorii susţin că au pierdut clientele tocmai din cauza scandalurilor din România în ceea ce priveşte calitatea produselor tradiţionale, dar şi a celor vândute în supermarket. „Noi am mai fost aici şi anul trecut, acum e prima dată pe anul acesta, deocamdată omul e reținut, că se aud pe la televizor tot felul de zvonuri. Majoritatea vin și întreabă, dar mai cumpără, sunt clienți care au mai cumpărat de la noi și vin și cumpără, puțin așa cât se poate, că, deh, nu sunt bani, e criză”, a susţinut Valerica Raţă, producător din judeţul Argeş. „Sunt bune, dar mult prea scumpe”
Cu toate că au existat mărfuri pe alese, târgujienii au fost mai mult observatori, iar c