Conservele alimentare reprezintă un pericol pentru sănătatea oamenilor, avertizează oamenii de ştiinţă. Acestea conţin Bisfenol A, o substanţă chimică folosită la producerea cutiilor, mai excact la „căptuşirea” acestora.
Bisfenol A sau BPA aparţine unei clase de chimicale ce perturbă sistemul endocrin şi care se comportă precum un hormon în organismul uman. Aceste substanţe pot produce boli cronice şi infertilitate.
Ameninţarea este atât de serioasă încât Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Naţiunile Unite au catalogat aceste substanţe drept o „ameninţare globală”.
„Este pentru prima oară în istorie când principalele boli care ameninţă omenirea sunt cele cronice, nu cele provocate de infecţii sau cele transmisibile” spune doctorul Thomas Zoeller, profesor de biologie la Universitatea din Massachusetts, citat de Rodale.com.
Conservele alimentare reprezintă un pericol pentru sănătatea oamenilor, avertizează oamenii de ştiinţă. Acestea conţin Bisfenol A, o substanţă chimică folosită la producerea cutiilor, mai excact la „căptuşirea” acestora.
Bisfenol A sau BPA aparţine unei clase de chimicale ce perturbă sistemul endocrin şi care se comportă precum un hormon în organismul uman. Aceste substanţe pot produce boli cronice şi infertilitate.
Ameninţarea este atât de serioasă încât Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Naţiunile Unite au catalogat aceste substanţe drept o „ameninţare globală”.
„Este pentru prima oară în istorie când principalele boli care ameninţă omenirea sunt cele cronice, nu cele provocate de infecţii sau cele transmisibile” spune doctorul Thomas Zoeller, profesor de biologie la Universitatea din Massachusetts, citat de Rodale.com.