În articolul de vineri am tot lăudat beneficiile exerciţiilor de fitness în plan psihologic / ca măreţ instrument de dezvoltare personală. Cu toate acestea John Doe (în varianta Ion Popescu) vrea să “dea jos burta pentru vară”. În acest demers nobil, încerc să îl inspir în articolul de mai jos.
Este excepţional faptul că mii de oameni cumpără zilnic un membership la un club de sănătate pentru “a da jos burta”, “scăpa de şolduri”, “da jos 10 kilograme în 10 zile” sau “încăpea în rochia aia” (ca şi cum rochia aia ar fi mai importantă decât să încapi în trupul tău). Este exceptional şi că primesc multe întrebări în acest sens, care fac (dacă nu v-aţi dat, evident, seama) motivul acestui articol, pe care le privesc cu aceeaşi înţelegere cu care mi-aş fi dorit să fiu şi eu privit atunci când aveam nevoie de răspunsul lor. Şi pentru care vă mulţumesc! Zic excepţional, întrucât, fără să ştie, după ce nevoia lor pur cosmetică este satisfăcută, ce primesc noii entuziaşti de fitness pe termen mediu şi lung, este pur şi simplu, inestimabil... Beneficiile antrenamentului de fitness (partea a II-a) - sau de ce merită să "dai jos burta!" (sună a titlu de copertă, la fel de veşnic şi de redundant ca şi conţinutul - am rămas oare în pană de inspiraţie)?
Fitness-ul măreşte kinestezia, tonusul şi vitalitatea Exerciţiul fizic intens efectuat cu regularitate ascute simţurile, în timp ce sedentarismul le toceşte. Poate ţi s-a intamplat (şi cui nu?) să stai 5-6 ore în faţa calculatorului de la birou şi ridicându-te să te simţi dezorientat, ameţit si amorţit. Sau să ai o şedintă de lucru de la care să ieşi cu bateriile terminate. Sau să vii de la şcoala/cursuri/job/office/deplasări care ar fi trebuit să se numească vacanţă epuizat ca după muncile lui Hercule. Sau, sau, sau... Cea mai simpla cale prin care să ai aripi toată ziua (nu, nu coarne!) nu este o bautură, două-