Sfârşit de săptămână în doliu pentru iubitorii de teatru. Actorul emblemă al Teatrului "Maria Filotti", Bujor Macrin, s-a retras definitiv din scenă. Maestrul a decedat vineri seară, după o lungă şi grea suferinţă.
Pentru cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu, trupul neînsufleţit al actorului este depus, de sâmbătă, în foaierul Sălii Studio a Teatrului "Maria Filotti" din Brăila. Slujba religioasă va fi oficiată astăzi, la ora 13, la Biserica Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril, iar înmormântarea va avea loc la Cimitirul Sf. Constantin, începând cu ora 13.30.
Născut la 13 mai 1942, în Bucureşti, Bujor Corneliu Macrin a absolvit în 1966 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I. L. Caragiale" din capitală, la clasa profesoarei Eugenia Popovici.
Din acelaşi an, vreme de aproape jumătate de secol, Macrin a dat viaţă pe scena teatrului brăilean unor personaje precum Unchiul Vanea în "Tarara-Bumbia" de A.P. Cehov; Stavru în "Chira Chiralina", după Panait Istrati; Jupân Dumitrache în "O noapte furtunoasă" de I.L. Caragiale; Marchizul de Sade în "Madame de Sade" de Yukio Mishima; George în "Cui i-e frică de Virginia Woolf" de Edward Albee; Bătrânul din Bosnia în "Adam Geist" de Dea Loher, Piotr Sorin în "Pescăruşul" de A.P. Cehov; Udrea în "Steaua fără nume" de Mihail Sebastian; Tatăl în "Vânzătorul de iluzii" de Mihai Ispirescu.
În lunga sa carieră, actorul a urcat şi pe platourile de filmare, jucând în filme ca: "Cei care plătesc cu viaţa" (1988), în regia lui Şerban Marinescu, "A unsprezecea poruncă" (1990), în regia lui Mircea Daneliuc, "Cel mai iubit dintre pământeni" (1992), regia Şerban Marinescu, "Această lehamite" (2003), regia Mircea Daneliuc, "Legiunea străină" (2006), regia Mircea Daneliuc şi "Detaşamentul orbilor" (2011), regia Vlad Feneşan.
De asemenea, Macrin a semnat regia mai multor spectaco