Chiar dacă prima zi a lunii aprilie a intrat, şi nu de ieri de azi, în conştiinţa românilor ca fiind Ziua Păcălelilor, glumele, mai mult sau mai puţin sărate, făcute pe seama altora prind întotdeauna. Conform unui sondaj realizat de Inscop Research, peste 70 la sută dintre români au căzut, cel puţin o dată, în plasa celor carer le-au pregătit farse de 1 aprilie. Chiar dacă prima zi a lunii aprilie a intrat, şi nu de ieri de azi, în conştiinţa românilor ca fiind Ziua Păcălelilor, glumele, mai mult sau mai puţin sărate, făcute pe seama altora prind întotdeauna. Conform unui sondaj realizat de Inscop Research, peste 70 la sută dintre români au căzut, cel puţin o dată, în plasa celor carer le-au pregătit farse de 1 aprilie.
În cifre, sondajul arată că 71,3% dintre români au recunoscut că, măcar o dată, au fost păcăliţi de glumele amicilor, că 22,8% dintre respondenţi au spus că au fost atât de precauţi încât nimeni nu a reuşit să le facă vreo farsă, iar 5,8% nu au ştiut ce să răspundă.
La capitolul "organizatori de farse", 45,1 la sută s-au numărat printre cei care nu ratează nici un moment ca, de 1 aprilie, să-şi păcălească amicii sau membrii familiei, iar ceva mai mult de 50 la sută, adică 52,3%, au declarat că nu sunt adepţi ai glumelor făcute de Ziua Păcălelilor. Doar 2,6% nu au ştiut ce să răspundă.
Conform aceluiaşi sondaj realizat de Inscop Research, victimele predilecte ale farselor realizate de 1 aprilie sunt bărbaţii, mult mai creduli, se pare, decât femeile, dar şi tinerii care au căzut în plasa glumelor în număr mult mai mare decât bătrânii. Glumele au prins mai mult la oraş decât la ţară.
Cea mai populară sărbătoare laică a primăverii pare să fie, în opinia celor chestionaţi de specialiştii Inscop Research, ziua de 8 Martie (48,7%), urmată de 1 Mai (16,6%) de 1 Martie (15,1%), Valentine's Day (10,7%) şi de dragobete (6,5%). Ziua Păc