Schimbările bruşte de temperatură, odată cu venirea primăverii, produc stări de oboseală şi nervozitate persoanelor cu afecţiuni cardiovasculare şi celor de vârsta a III-a.
Şefa Direcţiei sănătate a municipiului Chişinău, Luminiţa Suveică, susţine că din cauza schimbărilor bruşte de temperatură, oamenii se simt obosiţi, iritaţi, slăbiţi şi agitaţi. „Organismul uman are nevoie de timp pentru a se obişnui cu schimbările de temperatură care au loc primăvara“, a mai spus specialista pentru Info Prim Neo.
Odată cu începerea sezonului cald, organismul trebuie să facă faţă nu doar schimbărilor de temperatură, dar şi luminozităţii crescute. Pentru a trece mai uşor peste această perioadă de adaptare, peroanele trebuie să se alimenteze corect, să consume cât mai multe lichide, fructe şi legume. De asemenea, sunt recomandate plimbările în aer liber, mersul pe jos sau orice altă activitate care pune sângele în mişcare.
Persoanele care suferă de maladii cardiovasculare trebuie să meargă la medicul de familie şi să urmeze tratamentul necesar, fiindcă în această perioadă au loc acutizări, a mai spus Luminiţa Suveică.
Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani sunt cele mai afectate de schimbările de temperatură.