Între alimentele pe care le consumăm și felul în care acestea reacționează asupra organismului există o legătură pe care încă oamenii nu o cunosc în întregime. Un grup de cercetători a realizat un studiu ale cărui concluzii sunt îngrijorătoare pentru sănătatea noastră.
Ceaiul verde, cel negru și cafeaua afectează ADN-ul la fel ca și chimioterapia.
„Nu știm prea multe despre alimentele pe care le consumăm și felul în care interacționează cu celulele din organismul nostru, însă este clar că plantele conțin mulți compuși meniți să le apere de oameni și animale, astfel ca aceștia să nu le consume”, a declarat Scott Kern, profesor de oncologie și patologie la Universitatea Johns Hopkins, locul realizării cercetării.
Acesta a dat ca exemple celuloza și taninurile, care ar trebui privite cu atenție, mai ales acolo unde acestea au legătură cu impactul asupra noastră.
Cu un test special au fost diluate substanțe din ceai și cafea, măsurându-se efectele asupra ADN-ului. Concluzia? Gena asociată cancerului s-a activat în prezența acestor compuși,
SURSA: Libertatea.ro
Între alimentele pe care le consumăm și felul în care acestea reacționează asupra organismului există o legătură pe care încă oamenii nu o cunosc în întregime. Un grup de cercetători a realizat un studiu ale cărui concluzii sunt îngrijorătoare pentru sănătatea noastră.
Ceaiul verde, cel negru și cafeaua afectează ADN-ul la fel ca și chimioterapia.
„Nu știm prea multe despre alimentele pe care le consumăm și felul în care interacționează cu celulele din organismul nostru, însă este clar că plantele conțin mulți compuși meniți să le apere de oameni și animale, astfel ca aceștia să nu le consume”, a declarat Scott Kern, profesor de oncologie și patologie la Universitatea Johns Hopkins, locul realizării cercetării.
Acesta a dat ca exemple celuloza și taninurile, care ar