Edward Dima s-a folosit de acte false pentru a lua pe abonament 33 de mobile. A prejudiciat firmele Vodafone şi RDS-RCS.
Setinţă definitivă în dosarul ieşeanului care a prejudiciat de bani grei două importante firme de telefonie mobilă. Edward Cristian Dima a fost condamnat, zilele trecute, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie României, la zece ani de închisoare pentru înşelăciune. Aceeaşi sentinţă fusese dată în cazul ieşeanului şi la instanţele inferioare. Dima va trebui să achite 871.000 de lei către RDS-RCS şi 7.500 de lei către Vodafone. Bărbatul era recidivist, fiind condamnat în trecut pentru furt.
Potrivit anchetatorilor, în 2008, Edward Cristian Dima i-a propus tatălui său să înfiinţeze o societate comercială cu obiect de activitate pază şi protecţie. Aceeaşi propunere i-a făcut-o şi unui prieten de-al său, care la vremea aceea era angajat ca agent de pază la o societate de profil. Procurorii au precizat că cei doi au fost de acord, astfel că s-au dus la Oficiul Registrului Comerţului şi au înfiinţat societatea Grup One Security, avându-i ca administratori pe tatăl, respectiv prietenul lui Edward Cristian Dima. Pe 17 februarie 2009, Dima a mers la una din reprezentanţele Vodafone şi a încheiat un contract în numele firmei Grup One Security. A primit şapte telefoane mobile cu abonamentele aferente. Ulterior, a mers şi la RDS, de unde a primit 26 de aparate. În mai puţin de o lună, Dima a vorbit la telefoanele mobile obţinute în mod fraudulos în mai multe ţări, cum ar fi Sierra Leone, Liechtenstein, Austria, Italia sau România, prejudiciind RDS-RCS de 871.000 de lei, iar Vodafone de 7.500 de lei. Anchetatorii nu au reuşit să afle cu cine a vorbit ieşeanul, sau care a fost scopul ori conţinutul acestor convorbiri uriaşe ca valoare.
Edward Dima s-a folosit de acte false pentru a lua pe abonament 33 de mobile. A prejud