Ne schimbăm locul de muncă de şase ori în viaţă, întârziem la serviciu de 188 de ori şi ne luăm, în total, în jur de patru luni de concediu medical. Aşa se rezumă statistic activitatea profesională a fiecăruia dintre noi.
Specialiştii serviciului britanic de asigurări de sănătate „Benenden Health“ au calculat, în urma unui sondaj, că un angajat îşi schimbă locul de muncă o dată la zece ani, lucrează pentru 6 companii şi beneficiază de 12 măriri de salariu pe parcursul a 62,5 ani de carieră.
De-a lungul întregii cariere, el va merge, în medie, la 10 interviuri de angajare şi se va plânge de 875 de ori de colegi şi de şefi. Printre toate acestea, îşi va face timp pentru 45.500 de ceşti de cafea sau de ceai, dar şi pentru o aventură amoroasă la birou.
Stresul, cel mai mare duşman
Cum era de aşteptat, există şi etape mai puţin plăcute în activitatea profesională a unui individ. Astfel, de-a lungul întregii sale cariere va intra cel puţin o dată în şomaj şi va trece, în medie, prin trei perioade foarte stresante ca urmare a numărului foarte mare de ore lucrate, a volumului mare de muncă şi a conflictelor cu ceilalţi angajaţi. De altfel, angajatul zilelor noastre este mai predispus la stres, reiese din acelaşi sondaj britanic.
„Auzim adeseori că angajaţii de astăzi muncesc mai mult şi mai din greu decât oricând, iar acest sondaj cu privirea la activitatea profesională a unui adult confirmă lucrul de care ne temeam. De-a lungul carierei, vei avea 14 motive de nemulţumire pe an, dar, cu toate acestea, vei schimba locul de muncă doar o dată la zece ani. Volumul mare de muncă şi neînţelegerile cu colegii se vor răsfrânge asupra stării noastre de bine“, a declarat Paul Keenan, purtătorul de cuvânt al Benenden Health, citat de cotidianul „Daily Mail“. 29% din angajaţi ajung la medic din cauza nivelului ridicat de stres la care sunt expuşi la locul de