Luni şi marţi, Alba lulia va fi gazda turneului final al Cupei României de baschet feminin, a doua competiţie ca importanţă pe plan intern. Spre deosebire de anii precedenţi, când în “careul de aşi” îşi mai făceau loc şi out-sideri, în această stagiune competiţională, patru dintre primele cinci clasate la finele sezonului regulat se regăsesc şi în Final Four-ul întrecerii surprizelor. În cele ce urmează vă propunem o analiză a punctelor forte şi a slăbiciunilor celor 4 super-trupe care îi vor încânta pe iubitorii baschetului feminin din oraşul Marii Uniri în primele zile ale lunii aprilie, într-o cursă la finalul căreia vom afla numele câştigătoarei Cupei României.
CSU Alba lulia
Puncte forte: Dorinţa managerului Petru Eleş şi a echipei din Cetate de a cuceri un trofeu după doi ani în care aici s-a investit fără să se obţină rezultate notabile. De la venirea lui Popov pe banca tehnică, CSU a reuşit să câştige puncte importante, iar jocul pare să fie mult mai consistent decât în perioada în care echipa era pregătită de Tomas Bilek. Lotul din Alba lulia este, în mare, asemănător cu cel din campionatul trecut, omogenitatea fiind un alt avantaj al formaţiei gazdă. Sprijinul suporterilor nu poate fi neglijat, pentru că în astfel de turnee eliminatorii orice detaliu contează, iar în partidele din baschetul feminin suportul din tribune se poate dovedi decisiv.
Puncte slabe: CSU Alba lulia nu este o echipă obişnuită cu marile succese, fie ele doar pe plan intern. Numeroasele şanse ratate de a intra în lupta pentru cucerirea trofeelor poate afecta moralul amfitrionilor. Deşi era cotată cu prima şansă la ocuparea locului 4 în clasamentul sezonului regulat, CSU a fost depăşită net de Sepsi Sf. Gheorghe, formaţie pe care o va întâlni în semifinalele Cupei României. CS Municipal Târgovişte
Puncte forte: Este deţinătoarea trofeului şi lidera la zi a campion