Personalul nedidactic din învățământul gorjean își cere drepturile. Este vorba despre femei de serviciu, paznici, muncitori de întreținere, îngrijitoare ș.a., salariați ale căror venituri nu au mai fost majorate din anul 2008, salariați care asigură buna desfășurare a procesului didactic, dar care, potrivit membrilor Sindicatelor Libere din Învățământ, nu au aceleași drepturi precum ceilalți membri din învățământ.
Reprezentanții personalului nedidactic din învățământul gorjean spun că deși au salarii foarte mici sunt nevoiți să facă mai mult decât ceea ce le impune fișa postului. De exemplu, în creşele şi în grădiniţele cu program prelungit, îngrijitoarele au în sarcină, pe lângă curăţenia spaţiilor din aceste instituţii, să primească preșcolarii dimineaţa, să îi ajunte la servirea mesei, să îi îmbrace, să pregătească paturile, să spele vasele după ce aceştia servesc masa, să îi însoțească la toaletă, lucruri care sunt peste sarcinile de bază pentru care au fost angajaţi în învăţământ. Astfel, acestora le este imposibil să facă curăţenie, să igienizeze sălile de clasă prin dublarea şi triplarea spaţiului aferent normat din cauza blocării posturilor care au devenit vacante; printr-o Hotărâre de Guvern, acestea nu mai pot fi ocupate.
Au fost strânse aproximativ 500 de petiții
Potrivit președintelui Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ, filiala Gorj, Constantin Huică, au fost strânse aproximativ 500 de petiții de la cei peste 1.200 de angajați din învățământul gorjean, care urmează să fie trimise către Ministerul Educației, urmând ca zilele următoare să fie adăugate și alte petiții. „Am strâns aproximativ 500 de petiții. Acesta este primul pas pe care l-am făcut pentru a atrage atenţia opinia publică, a guvernanţilor, a MEN, asupra condiţiilor în care muncesc aceşti oameni. Ulterior, rămâne să vedem ce se va hotărî la nivel de ţară. Putem