Sindromul metabolic este numele dat unui sir de factori de risc ce predispun la afectiuni cardiace, accident vascular cerebral si diabet de tip 2 si care afecteaza o treime dintre americani. Acum, cercetatorii au descoperit un aliment care scade riscul de sindrom metabolic prin reducerea grasimii abdominale: uleiul de rapita.
Oamenii de stiintacanadieni si americani au prezentat rezultatele studiului in cadrul un conferinte stiintifice organizate in New Orleans de American Heart Association. Rezultatele cercetarii au aratat ca folosirea uleiului de rapita in preparea alimentelor poate duce la reducerea tesutului adipos de pe abdomen.
„Grasimile mononesaturate din aceste uleiuri vegetale par sa reduca grasimea abdominala, ceea ce reduce la randul sau factorii de risc ce compun sindromul metabolic”, a explicat Penny Kris-Etherton, profesor la Universitatea Penn State.
Integral pe descopera.ro Tag-uri: grasime, abdomen, alimente, sanatate
Sindromul metabolic este numele dat unui sir de factori de risc ce predispun la afectiuni cardiace, accident vascular cerebral si diabet de tip 2 si care afecteaza o treime dintre americani. Acum, cercetatorii au descoperit un aliment care scade riscul de sindrom metabolic prin reducerea grasimii abdominale: uleiul de rapita.
Oamenii de stiintacanadieni si americani au prezentat rezultatele studiului in cadrul un conferinte stiintifice organizate in New Orleans de American Heart Association. Rezultatele cercetarii au aratat ca folosirea uleiului de rapita in preparea alimentelor poate duce la reducerea tesutului adipos de pe abdomen.
„Grasimile mononesaturate din aceste uleiuri vegetale par sa reduca grasimea abdominala, ceea ce reduce la randul sau factorii de risc ce compun sindromul metabolic”, a explicat Penny Kris-Etherton, profesor la Universitatea Penn State.
Integral pe descopera