Este povestea lui Ovidiu Pop, un zălăuan plecat din ţară în 2000 şi care a ajuns să trăiască, acum, visul american: face exact ceea ce-i place, are propria afacere şi împreună cu alţi zălăuani şi cu alţi români din Chicago promovează imaginea Zalăului şi a României peste Ocean aşa cum nu mulţi reuşesc să o facă.
Ovidiu Pop este întruchiparea visului american împlinit. A pornit de jos, de la statutul unui student plecat să lucreze, peste vară, în America. Se întâmpla în anul 2000, atunci când un mare val de studenţi români au ajuns peste Ocean prin intermediul programului Work and Travel USA. După cum scrie, pe blogul său Foto-Travel.Lumea în imagini, profesorul Mirel Matyas, odată ajuns în Statele Unite, Ovidiu - sau Ovy - cum îi spun prietenii - a ales să-şi continue studiile la Northeastern University obţinând diploma de Associate Degree în Business Management. Ulterior, urmându-şi visul şi pasiunea pentru arta culinară, Ovy a urmat cursurile facultăţii Kendall College din Chicago obţinând diploma de Bachelor Degree in Culinary Arts.
A îmbinat, apoi, licenţa în managementul afacerilor cu pasiunea şi priceperea la gătit şi şi-a deschis o patiseria în Skokie, un orăşel din aria metropolitană Chicago. Patiseria se numeşte - cum altfel - OVY Transylvanian Bakery şi îmbină bunătăţile de acasă, din Transilvania, păstrate vii în amintire, cu specialităţile americane. De altfel, Ovidiu afişează această dualitatea chiar şi pe uniforma albă de bucătar, care are brodată pe partea stângă a gulerului tricolorul românesc, iar pe partea dreaptă, steagul Americii.
Dorul de casă, Ovidiu şi-l mai stinge petrecând timp, atunci când are, alături de prietenii săi din Zalău care au emigrat şi ei în SUA în căutarea visului American. Pentru că în Chicago trăieşte o mare comunitate de români, iar o bună parte din ea este reprezentată de foştii noştri concitadini, n