Au trecut deja două săptămâni din Postul Paştelui, însă nu mulţi sunt zălăuanii care îşi permit să postească din punct de vedere alimentar aşa cum o cere tradiţia. Şi cei care s-au decis totuşi să ţină acest post susţin că preferă să gătească mâncarea de post acasă, şi asta din pricina preţurilor destul de piperate pe care comercianţii le practică la produsele de post. Sunt şi zălăuani care spun însă că anul acesta ţin Postul Paştelui cu fructe şi legume pe care şi le cumpără de pe tarabele din pieţe, şi asta din simplul motiv că aici preţurile pot fi negociate. Potrivit pieţarilor, în această perioadă, cele mai vândute produse sunt varza, salata verde, spanacul, fasolea uscată, roşiile, castraveţii şi ridichile, în timp ce la capitolul fructe, cele mai bine vândute sunt merele, perele şi portocalele. Postul Paştelui a început în data de 18 martie şi durează până sâmbătă, 4 mai, inclusiv. În postul Paştelui sunt două dezlegări la peşte, în 25 martie, de Buna Vestire, şi în 28 aprilie, dată la care creştinii ortodocşi sărbătoresc Intrarea Domnului în Ierusalim.
Au trecut deja două săptămâni din Postul Paştelui, însă nu mulţi sunt zălăuanii care îşi permit să postească din punct de vedere alimentar aşa cum o cere tradiţia. Şi cei care s-au decis totuşi să ţină acest post susţin că preferă să gătească mâncarea de post acasă, şi asta din pricina preţurilor destul de piperate pe care comercianţii le practică la produsele de post. Sunt şi zălăuani care spun însă că anul acesta ţin Postul Paştelui cu fructe şi legume pe care şi le cumpără de pe tarabele din pieţe, şi asta din simplul motiv că aici preţurile pot fi negociate. Potrivit pieţarilor, în această perioadă, cele mai vândute produse sunt varza, salata verde, spanacul, fasolea uscată, roşiile, castraveţii şi ridichile, în timp ce la capitolul fructe, cele mai bine vândute sunt merele, p