Ce se întâmplă cu Alba Iulia și cu județul Alba după regionalizare? Se va face sau nu se va face Regionalizarea României? Ce modificări vor avea loc la nivelul instituțiilor deconcentrate? Vor fi într-adevăr transformări fundamentale? Va fi șomaj? Vom avea parte de probleme economice și sociale? Ce este o regiune, cum va fi condusă și de cine? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările care îi preocupă pe albaiulieni și pe toți românii în ultima perioadă, de când regionalizarea a devenit un proiect prioritar pe agenda politică a guvernanților.
Din acest motiv, Alba24 în parteneriat cu Realitatea.net a adus pentru prima dată față în față PUTEREA și OPOZIȚIA pentru a-i determina să ne explice și să lucreze împreună pentru ca impactul negativ al regionalizării să fie cât mai puțin simțit de cetățenii județului. Din acest motiv, locația aleasă pentru desfășurarea dezbaterii a fost Sala Unirii, un simbol al unității românilor.
La dezbatere au fost invitate 14 personalități județene – parlamentari USL, PDL, PP-DD, membri ai administrației județului și municipiului Alba Iulia. Dezbaterea a fost moderată de jurnalistul Dan Lungu și a fost realizată de Alba24.ro în parteneriat cu Realitatea.net, cel mai mare portal de ştiri din România, cu 3,5 milioane cititori lunar.
Șapte oameni de administrație, Mircea Hava – primarul municipiului Alba Iulia, Ion Dumitrel – președintele Consiliului Județean Alba, prefectul Gheorghe Feneșer, Simion Crețu – directorul ADR Centru, Florin Roman și Alin Cucui – vicepreședinții Consiliului Județean Alba,Nicolaie Moldovan – administratorul orașului Alba Iulia și șase dintre cei șapte parlamentari de Alba – senatorii Teodor Atanasiu(USL) şi Alexandru Pereș (PDL), deputaţii Clement Negruț (PDL), Dan Simedru (USL), Ioan Dîrzu (USL) și Cornel Comșa (PP-DD) – au fost prezenți la dezbaterea Alba24 pe tema impactului regionali