Nu ştiu dacă Victor Ponta va ajunge la o înţelegere cu Traian Băsescu şi nu ştiu dacă o va propune pe Kovesi la conducerea DNA. Dar Fenechiu, Voiculescu şi toţi cei ca ei au repurtat deja o victorie asupra Justiţiei prin alungarea lui Daniel Morar şi expedierea acestuia în exilul aurit de la Curtea Constituţională.
Nu vreau să-i fac statuie lui Morar. Probabil, sper, că mai sunt şi alţi procurori extraordinari în DNA. Nu ştiu. Eu cred însă că alungarea sa este un semnal că nimeni de tipul lui Morar nu va mai ajunge în conducerea celor două parchete, cel puţin în regimul USL. Mă uit doar peste ceea ce a făcut Daniel Morar de când este interimar la Parchetul General. Parlamentarii care-şi angajaseră neamurile, fără ruşine, stăteau liniştiţi. Dosarele lor erau închise. A venit Morar, le-a redeschis şi îi trimite în judecată. Sunt vreo 15 foşti şi actuali parlamentari în această situaţie, din mai toate partidele. Normal că 99% din clasa politică vrea să scape de el.
Sunt conştient că Justiţia din România a evoluat enorm în ultimii ani. Nu mi-aş fi închipuit, în 2004, când comisarul european Gunther Verheugen venea la Bucureşti şi cerea arestarea unor „peşti mari”, că vom vedea atât de mulţi înalţi demnitari băgaţi în închisoare. Dar nu cred că suntem pe un drum ireversibil. Lucrurile se pot schimba, nu peste noapte, dar într-un an sau doi. Aşa cum bine explica Dan Voiculescu (şi-i mulţumesc sincer că a spus-o public), victoria USL nu este deplină fără controlul asupra Justiţiei. Pivniceru, în cele câteva luni de mandat tot a avut un succes: a instigat judecătorii împotriva lui Cristi Danileţ şi Alina Ghica şi i-a scos pe cei doi din CSM. Fără ca nimeni să se deranjeze să ofere un motiv.
Acum, USL încearcă, printr-un joc la două capete, să impună la DNA şi la Parchetul General, nişte personaje „călduţe”. Şefii celor două parchete vor sta în vitrină, pentru