Compania intenţionează să se retragă de pe piaţa Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti.
Acţionarii Fabricii de Zahăr Bod vor discuta pe 26 aprilie oportunitatea retragerii de la tranzacţionare a titlurilor, radierea lor din evidenţa Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare şi declararea societăţii de tip închis. „Fabrica va cumpăra înainte de declararea sa ca societate de tip închis toate titlurile de la cei care doresc să vândă la preţul care va reieşi din raportul de evaluare care va fi finalizat în această săptămână”, ne-a declarat Bodo Lajos, administratorul special al companiei.
Acesta a mai declarat că în acest an au fost încheiate contracte pentru 6.000 de hectare de sfeclă de zahăr. „Fabrica are nevoie de 150.000 – 160.000 de tone de sfeclă de zahăr pentru a produce cota de zahăr de sfeclă care îi revine, adică 18.400 de tone din cele 104.000 de tone de la nivel naţional. Numai făcându-ne cota, fabrica este profitabilă”, a mai spus Bodo.
În luna ianuarie, Fabrica de Zahăr Bod, societate aflată în insolvenţă, a anunţat că a finalizat plăţile care îi reveneau pentru primul trimestru din cele 12 pe care se întinde planul de reorganizare al societăţii. Ioan Urdea, directorul companiei, susţine că anul trecut compania a înregistrat chiar o creştere a producţiei de zahăr, aceasta urcând de la 16.381 de tone în 2011 la 16.753 de tone. „Asta cu toate că a fost un an foarte greu pentru agricultori, având în vedere că în Braşov şi Covasna, unde e prioritară cultura de sfeclă de zahăr, a fost o secetă de 100 de zile”, ne-a declarat Urdea.
Datorii blocate de 25 de milioane de euro, din care 19 către stat
Potrivit Tabloului definitiv rectificat al obligaţiilor companiei aflate în insolvenţă de la finele lui 2010, suma totală a creanţelor este de 119,179 milioane de lei, adică aproximativ 25 de milioane de euro. Cele mai mari sun