La ediția a V-a a concursului organizat de Primăria municipiului Roman, elevii vor trebui să demonstreze că știu tradițiile românești și istoria locală.
Elevii romașcani se vor întrece, miercuri, în cadrul unui concurs de cunoștințe generale. Spectacolul – concurs “De la Dragobete la sărbătoarea Rusaliilor – Tradiție și legendă la români” se află la a V-a ediție și a atras, în fiecare an, un public numeros, care și-a susținut cu mult înflăcărare echipa favorită. Echipele care vor concura la această ediție sunt “Decișii”, echipa Liceului cu Program Sportiv, “Romanticii” de la Colegiul Național “Roman Vodă”, “Adorabilii” de la Liceul Tehnologic “Vasile Sav”, “Ghidușii”, echipa școlilor gimnaziale, “Ocrotitorii” de la Colegiul Tehnic “Petru Poni”, “Biruitorii”, echipa Colegiului Tehnic “Miron Costin”, “Exuberanții” de la Liceul Teologic “Episcop Melchisedec”, “Temerarii” de la Liceul Teologic Romano-Catolic “Sf. Francisc de Assisi” și “Entuziaștii”, echipa Colegiului Tehnic “Danubiana”.
Juriul va fi format din cinci membri: profesor Violeta Lăcătușu, cunoscută scriitoare și pictoriță romașcană, Mihai Andone, profesor și scriitor romașcan, Cristina Panaite, director la Biblioteca municipală “George Radu Melidon” din Roman, preotul Florin Țuscanu, protop de Roman, și Doru Alexandru, directorul Casei de Cultură din Roman.
Echipajele câștigătoare vor primi premii în bani și diplome, dar toate echipajele vor primi diplome de participare și mascote.
Concursul “De la Dragobete la Sărbătoarea Rusaliilor – Tradiție și legendă la Români” face o trecere printre cele mai importante sărbători și tradiții românești. În cadrul concursului, concurenții vor avea și întrebări de cultură generală din istoria și cultura municipiului Roman.
Concursul “De la Dragobete la sărbătoarea Rusaliilor – Tradiție și legendă la români” se va desfășura în sala