Perioada în care se desfăşoară Postul Paştelui este cea mai lungă de acest gen, iar imaginaţia gospodinelor în materie de gătit este pusă la încercare în permanenţă. Iată mai jos o reţetă de post foarte simplă care nu implică foarte mult timp petrecut în bucătărie:
Ingrediente:
- 1 kg de dovlecei
- 2 legături de mărar
- 1 legătură de ceapă verde
- ulei de floarea soarelui
- 200 grame de făină sau pesmet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dovleceii se curăţă de coajă şi se dau pe răzătoare. Produsul obţinut se pune la scurs într-o sită, şi se presează pentru a elimina apa în exces. Se toacă mărunt ceapa şi mărarul, şi se adaugă la dovlecei. Compoziţia se condimentează cu sare şi piper după gust şi se modelează sub formă de chifteluţe. Acestea se dau prin pesmet sau făină (la alegere), şi se pun la prăjit în tigaia cu ulei, la foc mediu.
Chifteluţele se pot servi cu un sos de muştar, obţinut prin diluarea muştarului cu puţină apă, ulei şi o linguriţă de oţet.
Perioada în care se desfăşoară Postul Paştelui este cea mai lungă de acest gen, iar imaginaţia gospodinelor în materie de gătit este pusă la încercare în permanenţă. Iată mai jos o reţetă de post foarte simplă care nu implică foarte mult timp petrecut în bucătărie:
Ingrediente:
- 1 kg de dovlecei
- 2 legături de mărar
- 1 legătură de ceapă verde
- ulei de floarea soarelui
- 200 grame de făină sau pesmet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dovleceii se curăţă de coajă şi se dau pe răzătoare. Produsul obţinut se pune la scurs într-o sită, şi se presează pentru a elimina apa în exces. Se toacă mărunt ceapa şi mărarul, şi se adaugă la dovlecei. Compoziţia se