Iaşul va fi săptămâna aceasta gazdă pentru aproximativ 800 de elevi şi profesori din întreaga ţară, participanţi la etapele naţionale ale trei olimpiade. Este vorba despre Olimpiada de limbă, comunicare şi literatură română pentru elevii de gimnaziu, Olimpiada de discipline tehnice şi despre Olimpiada de religie a Alianţei Evanghelice.
Cele trei competiţii se vor desfăşura la Colegiile „C. Negruzzi“, „I.C. Ştefănescu“ şi „R. Wurmbrand“. Participanţilor le-a fost pregătit un program special de culturalizare. De exemplu, elevii ce vor fi oaspeţi la Iaşi aproape pe parcursul unei săptămâni vor vizita Casa Pogor, Muzeul Unirii şi Casa Memorială „M. Sadoveanu“, vor avea o întâlnire cu scriitorul Dan Lungu sau vor viziona un spectacol-premieră al Operei, „Sunetul Muzicii“. Reprezentaţia din 2 aprilie a spectacolului va fi oferită doar olimpicilor şi elevilor de la Colegiul „C. Negruzzi“. „Ca dascăl care vine de la un liceu care valorizează mult elevii şi ideea de performanţă, eu consider că olimpiada este o experienţă definitorie, o experienţă culturală şi ştiinţifică, şi că, în momentul în care intră într-un spaţiu geografic, trebuie ca acesta să fie primitor, deschis, să ofere esenţa unei istorii, a unei tradiţii, a unei culturi locale. Din acest motiv ne-am zbătut mult, chiar în situaţie de criză, de a obţine sprijinul necesar de la Primărie, de la Consiliul Judeţean, de la instituţiile partenere, de la sponsori particulari, în aşa fel încât cazarea, masa, mesele festive, premiile, spectacolele de teatru, vizitele să fie pe măsura Iaşului“, a subliniat Camelia Gavrilă, şefa IŞJ.
Iaşul va fi săptămâna aceasta gazdă pentru aproximativ 800 de elevi şi profesori din întreaga ţară, participanţi la etapele naţionale ale trei olimpiade. Este vorba despre Olimpiada de limbă, comunicare şi literatură română pentru elevii de gimnaziu, Olimpiada de di