Liceenii au participat la un curs interactiv de informare asupra trecutului și prezentului provinciei românești Basarabia.
Liceenii de la Colegiul Tehnic “Petru Poni” au participat luni la o oră de istorie deosebită: “O oră de istorie pentru Basarabia”. Ora a fost susținută de Marius Lulea, voluntar în cadrul proiectului “O oră de istorie pentru Basarabia”, desfășurat sub egida Platformei Civice Acțiunea 2012 și a Centrului pentru Cultură, Istorie și Educație, în colaborare cu peste 120 de licee din țară. Lecția a fost, practic, un curs interactiv de informare asupra trecutului și prezentului provinciei românești Basarabia, dar și asupra realităților românilor de la Est de Prut, cu scopul de a sesiza necesitatea implicării active a tinerilor în procesul de readucere a Basarabiei acasă. “A fost mai mult decât o lecție de istorie, a fost o lecție de spirit civic. S-a insistat foarte mult pe ideea implicării civice a tineretului în rezolvarea problemelor pe care le sesizează, în educarea acestora, astfel încât să nu aștepte totul de la decidenții politici”, a spus profesoara de istorie Monica Pescaru, de la Colegiul Tehnic “Petru Poni”. Voluntarii Centrului pentru Cultură, Istorie și Educație din București au donat cărți bibliotecii colegiului și și-au exprimat dorința de a continua colaborarea cu liceul romașcan și în alte proiecte.
Liceenii au participat la un curs interactiv de informare asupra trecutului și prezentului provinciei românești Basarabia.
Liceenii de la Colegiul Tehnic “Petru Poni” au participat luni la o oră de istorie deosebită: “O oră de istorie pentru Basarabia”. Ora a fost susținută de Marius Lulea, voluntar în cadrul proiectului “O oră de istorie pentru Basarabia”, desfășurat sub egida Platformei Civice Acțiunea 2012 și a Centrului pentru Cultură, Istorie și Educație, în colaborare cu peste 120 de licee d